Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 17:13

MUSIC SCOUTING: Deaf Radio

Written by 

Είναι εξαιρετικά προφανές πλέον το γεγονός ότι η ελληνική μουσική παραγωγή διανύει περίοδο ακμής. Τόσο σε αριθμό όσο και σε ποικιλία ζούμε, μια από τις καλύτερες περιόδους ιστορικά. Η οικονομική κρίση δημιουργεί προφανώς ιδανικές συνθήκες στο να αναπτυχθεί η τέχνη.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντάμε μια νέα ελληνική μπάντα, τους Deaf  Radio. Μέλη τους είναι οι Πάνος Γκλίνος (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρης Σακελλαρίου (κιθάρα, φωνητικά), Αντώνης Μάντακας (μπάσο, δεύτερα φωνητικά), Γιώργος Διαθεσόπουλος (τύμπανα, δεύτερα φωνητικά) και επίτιμο μέλος ο Βασίλης Πετρής.

Ο ήχος τους κινείται στο γενικότερο πλαίσιο της indie με κάμποσα heavy rock, desert, αλλά και garage στοιχεία. Τόσο η μουσική τους όσο και τα φωνητικά (στο περιορισμένο δείγμα που έχουμε ακούσει μέχρι ώρας), παρουσιάζουν ομοιότητες με ηχοχρώματα των Franz Ferdinand και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να το εκλάβει κανείς. Πρώτο μουσικό δείγμα ήταν το digital single Down On Her Knees που κυκλοφόρησε και σε περιορισμένο αριθμό cd μαζί με το κομμάτι No Hay Banda το Μάιο του 2015. Στο σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίας στα μουσικά δρώμενα έχουν προλάβει να κάνουν αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομα τους με πολλές συμμέτοχες σε σημαντικές συναυλιακές βραδιές.

Πλησιάζει και η στιγμή για το πρώτο δισκογραφικό βήμα. Αυτό σύμφωνα με τους ίδιους θα γίνει τον επερχόμενο χειμώνα. Ο τίτλος του δίσκου θα είναι Αlarm.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το πρώτο, εντυπωσιακά καλό digital single, με τίτλο Revolving Doors, που μόλις κυκλοφόρησε (Ιούλιος 2016). Οι Queens Of The Stone Age το ακούνε και χαμογελάνε ευχαριστημένοι. Όπως και εμείς.

Εδω, μπορείτε να δείτε τη σελίδα της μπάντας στο bandcamp για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα