Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 12:00

MUSIC SCOUTING: Ember Fade

Written by 

Η πρώτη κυκλοφορία των Ember Fade από τα Ιωάννινα μας έφτασε μαζί με το καλοκαίρι, για να μας συστήσει τραγούδια που δείχνουν τις indie pop και rock καταβολές τους. Κι αν η ίδια η μπάντα προσδιορίζει το ηχητικό καλάζ της στο ευρύ μεν, αλλά πλήρως κατανοητό πλαίσιο επιρροών από τους Coldplay, Muse, Radiohead και Arctic Monkeys, τελικά η ιστορία δε μου μοιάζει και τόσο προδιαγεγραμμένη.

Η μπάντα σχηματίστηκε πριν ένα χρόνο ως τρίο αποτελούμενο από τους Στέφανο Χρηστίδη (κιθάρα), Βίλμα Κατσέλη (πλήκτρα) και Κατερίνα Λαζαρίδου (φωνητικά), αλλά πλέον, απαριθμεί δύο ακόμα μέλη, τους Χρήστο Παπαγιαννόπουλο (ντραμς) και Μάριο Τσιλόπουλο (μπάσο).

Το EP Square One, που έχει πολύ όμορφο εξώφυλλο, αποτελείται από τέσσερα τραγούδια με μονολεκτικούς τίτλους, τα οποία κυκλοφόρησαν και ως singles κατά το τελευταίο εξάμηνο. Τα Why και Desire χτίζονται σταδιακά με κεντρικό άξονα τα φωνητικά και την κιθάρα, φέρνοντας στο νου τις ηπιότερες στιγμές των Evanescence. Ειδικότερα, με το δεύτερο μπορεί επιπλέον κάποιος να θυμηθεί τους Soul Asylum. Το Train σε παρασύρει στον αργόσυρτο και εξομολογητικό τόνο του, με διακριτικές κιθαριστικές post-rock αναφορές. Η πιο “funky”στιγμή του δίσκου είναι το πραγματικά εθιστικό Run, το οποίο, παρά το σαφή indie pop προσανατολισμό του, έχει κιθαριστικό σόλο που λοξοκοιτάζει στα 70s.

 

Links:

- https://www.youtube.com/c/EmberFadeOfficial

- https://www.instagram.com/emberfade/

- https://www.facebook.com/emberfadeofficial

- https://open.spotify.com/artist/5jw3Q4Zx56ZSGy9jOIkRm9?

si=MBBk_8j6Rf-UyNnUUWiNVg

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα