Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 17:49

Michelle Gurevich @ Fuzz Club, 9/12/16

Written by 

Έχοντας φρέσκες τις επανηλημμένες ακροάσεις του νέου δίσκου της New Decadance είμαι έτοιμη να βουτήξω στο σκοτάδι της Michelle Gurevich. Στον κόσμο βέβαια έγινε γνωστή ως Chinawoman και έτσι πολλοί που με ρώτησαν χρειάστηκαν διευκρίνηση για το ποιά θα παρακολουθούσα το βράδυ της Παρασκευής. Με το πραγματικό της όνομα λοιπόν, επισκέπτεται ξανά το Fuzz, για να μας παρασύρει για άλλη μια φορά στο σκοτεινό και άκρως γοητευτικό κόσμο της.

Όλα ξεκινησαν με το First Six Months Of Love που ανοίγει και το νέο δίσκο. Ελαφρώς άκαμπτη, σκληρή αλλά και εύθραστη παρουσία που γεμίζει το χώρο ακόμα και με τις αμυδρές, “ξύλινες” κινήσεις των χεριών. Αν περιμένεις ότι στην πορεία θα “λυθεί” απατάσαι. Πρέπει να λύσεις μόνος το μυστήριο που σου προσφέρει. Στην καλύτερη, θα σου δώσει μερικές λέξεις για έναυσμα, για να προσπαθήσεις να καταλάβεις. Όπως όταν είπε πόσο έχει λυπηθεί για την κιθάρα της που τη συνόδευε τόσα χρόνια και της χάλασε μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Ή για το γεγονός ότι κανείς δε ξέρει τί πραγματικά συμβαίνει σε μία σχέση, προλογίζοντας το νέο Russian Romance. Μια δυο προτάσεις κάθε φορά και το υπόλοιπο είναι πάνω σου. Παλιές και νέες μελωδίες μπλεκόντουσαν και έπλεκαν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα ενώ η ίδια περνούσε από κιθάρα σε κιθάρα, ή στα αγαπημένα της πλήκτρα, ή στεκόταν απλά και δωρικά στο μικρόφωνο καθηλώνοντας μας.

Οι live εμφανίσεις της είναι μοναδικές όπως το στυλ της. Άψογα εκτελεσμένες εξομολογήσεις, σκοτεινός ερωτισμός και η ιδιαίτερη φωνή της συντελούν σε μια εμπειρία που θα ανυπομονείς να ξαναζήσεις. Τα κομμάτια του νέου δίσκου ακούστηκαν σχεδόν όλα και η live εκτέλεση τους άφησε την ίδια πολύ καλή εντύπωση. Από τα παλιότερα αγαπημένα απολαύσαμε μεταξύ άλλων τα To Be With Others, Show Me The Face, Lovers Are Strangers, Vacation From Love, Kiss In Taksim Square και δε γινόταν παρα να κλείσει με το Party Girl. Ακούσαμε μάλιστα πρώτη φορά την ιστορία μιας 40άρας που θέλοντας να νιώσει τί σημαίνει party girl, ένα βράδυ έκανε για πρώτη φορά στη ζωή της ναρκωτικά και έδωσε έτσι την έμπνευση του πολυαγαπημένου κομματιού.

Το πολύ δυνατό χειροκρότημα δεν μπορούσε να την αφήσει άπραγη και επέστρεψε προς ικανοποίηση του κοινού, με το Drugs Saved My Life. Σε όλες αυτές τις μελωδίες, ο άψογος ήχος υπήρξε σύμμαχος της Michelle και των ταλαντούχων μουσικών της, καθώς δεν άφηνε να μας ξεφύγει ούτε μια τους νότα. Και τι καλύτερο κλείσιμο αυτής της σκοτεινής βραδυάς απο το μοναδικό uptempo Russian Ballerina που ξεσήκωσε μονομιάς τον κόσμο αφήνοντας την καλύτερη επίγευση. Και του χρόνου λοιπον!

Κείμενο: Shanti Θωμαϊδη / Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα