Print this page
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 21:00

Photo Review: Say Hello 2 Heaven - A Tribute Concert To Chris Cornell @ Κύτταρο, 20/10/2017

Written by 

Η αλήθεια να λέγεται και αμαρτίαν ουκ έχω: δεν έχω χωνέψει ακόμη το θάνατο του Chris Cornell, ειδικά με τον τρόπο που συνέβη. Δεν δύναμαι να συνειδητοποιήσω πως δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να ξανακούσω ή να ξαναδώ ένα από τα μουσικά μου είδωλα. Είναι πολύ νωρίς. Αντίστοιχα συναισθήματα μοιράζονται, όπως φαίνεται, πολλά μέλη της ελληνικής μουσικής κοινότητας που αγάπησαν τον Cornell μέσα από όλα τα σχήματα που συμμετείχε και φυσικά στην προσωπική του πορεία.

Η απόφαση ελήφθη: θα διοργανωθεί μία συναυλία προς τιμήν του, με τη συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων μουσικών-fans. Οι μουσικοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις πρόβες και επάνω στην σκηνή - και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου ή αναπαραγωγή των συχνότερων κλισέ, αλλά περνούσαν καλά και αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Στο background της σκηνής προβάλλονταν συνεχώς βίντεο από συνεντεύξεις και εμφανίσεις του Cornell. Το σετλίστ, τερατώδες: περιελάμβανε 37 (!) κομμάτια από τα πρώτα ως τα τελευταία χρόνια του Cornell και τελικά παρελήφθη μόνο ένα λόγω της περασμένης ώρας (το Crawling, διασκευή έτσι κι αλλιώς σε Linkin Park).

Το live διήρκεσε 4 ώρες (!). Η βραδιά είχε μεγάλες δόσεις συγκίνησης - άλλωστε μουσικοί και κοινό ήταν fans του Cornell - όμως εκτός από το “να μαζευτούμε και να περάσουμε καλά παίζοντας αγαπημένα τραγούδια”, η συναυλία είχε και απώτερο σκοπό: να συλλέξει χρήματα για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Πίστη». Η ζωή προηγείται, όσο σημαντική και να είναι για κάποιους από εμάς η μουσική και τα περί αυτήν.

Λόγω του σκοπού της συναυλίας, δεν έχει μεγάλο νόημα ίσως να μπούμε σε αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το ποια τραγούδια ακούστηκαν και από ποιους. Highlights όμως υπήρχαν και καλό είναι να αναφερθούν. Η απίθανη εκτέλεση του Shadows Of The Sun από τον Γιώργο Προκοπίου των Poem & Mother Of Millions, η - γνωστή πλέον από γνωστό talent show - φωνητική ερμηνεία του Πάνου Βιντζηλαίου των Pulse R στο Billie Jean, το συναισθηματικό Steel Rain από την Αναστασία Μπάστα, το κοινό βεβαίως στο Like A Stone, η καταιγίδα στο Jesus Christ Pose, το ντουέτο του ζεύγους Φώτη Benardo - Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο Hunger Strike, το πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να βγει το Pretty Noose από όλη την μπάντα (αξιοθαύμαστη προσπάθεια για τις λίγες πρόβες που έκαναν), η Νατάσα Τσίρου των Mighty N στο Outshined… η λίστα δεν θα έχει τέλος μέχρι να εξαντληθεί το setlist.

Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τονίσουμε πως ο ήχος ήταν πραγματικά άψογος σε όλο το live και πως όλοι οι μουσικοί προσπάθησαν και πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με γνώση φυσικά αλλά κυρίως με κέφι και διάθεση.

Να εξάρουμε τις προσπάθειες όσων έτρεξαν για αυτό το event: Αναστασία Μπάστα (MadHoLe), Steve Lado (Tardive Dyskinesia) και Γιάννης Παπανικολάου (Diviner / Rock ‘N’ Roll Children) έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να οργανωθεί και να έρθει εις πέρας η εκδήλωση. Η συμβολή των υπόλοιπων μουσικών ήταν αντιστοίχως σημαντική και αξίζει τουλάχιστον να αναφερθούν όλοι ονομαστικά (αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου)

The Drums:

Alex Kolias (Pulse R)

Πέτρος Τσαμπαρλής (SiXforNinE)

Στέφανος Στεφανίδης (Puta Volcano)

Γιώργος Ράδος (Fool in the Box)

Διονύσης Μαρακάκης (Black Hat Bones)

Fotis Benardo (SiXforNinE)

Νίκος Αναστασιάδης (Groove spot trio / R’N’R Children)

The Bass:

Herc Booze (SiXforNinE / Diviner)

Τάκης Φοίτος (Full Body Massage / Menorâh)

Θοδωρής Σταυριανός (Mama Sings Fire / MadHoLe)

Γιώργος Μπουλμάνος (Customize!)

Ανδρέας Βάρσος (SunRaininLife)

Τάκης Τανισκίδης (ex- Rectifire, ex- In A Testube)

George Mathafaka Gazis (Sober On Tuxedos / Disconnected / Solarmonkeys)

The Guitars:

Steve Lado (Tardive Dyskinesia)

Παναγιώτης Βαρβατσούλης (4Lt / MadHoLe)

Κώστας Φοίτος (Diviner / Menorâh)

Γιώργος Μαρούλης (Diviner / 4Bitten)

Χρήστος Βλάχος (Black Hat Bones / Mahakala)

Ethan Snow (Danger Angel)

George Kapa (SiXforNinE)

Φώτης Καραογλάνης (SolarMonkeys)

Κωνσταντίνος Καψιμάλλης (The Mighty N)

Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia)

Spy Das (Blame Kandinsky)

Βασίλης Παναγόπουλος (SoundtrucK)

Εύα Κοσσυβάκη (ex- Chatterbox)

The Voices:

Γιάννης Βογιατζής (Need)

Γιώργος Προκοπίου (Poem / Mother Of Millions)

Πάνος Βιντζηλαίος (Pulse R)

Αναστασία Μπάστα (MadHoLe)

Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Mama sings Fire)

Νατάσα Τσίρου (The Mighty N)

Ρεβέκκα Τσου (Nochnoy Dozor)

Γιάννης Βαρβατσούλης ( 4Lt)

Στέφανος Ι.Ζαφειρόπουλος (False Coda)

John Citizen (Solarmonkeys)

Αντώνης Βλάχος (3Fold Pain)

Απόλλων Αβατάγγελος (Fool in the Box)

Μπάμπης Μαυρίδης (Black Hat Bones)

 

Poster by Manster Design

W: www.mansterdesign.com

F : www.facebook.com/mansterdesign

I : www.instagram.com/mansterdesign

Band: www.facebook.com/tardivedyskinesiaband

Ηχοληψία : Δημήτρης Καρπούζας

Lizard Sound

 Κείμενο / Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άλμπουμ στο Facebook.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items