Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 06:24

Live Review: we.own.the.sky / Outercamp @ Gagarin 205, 12/12/2019

Written by 

Η νέα τους δουλειά με τίτλο Home αποτέλεσε την αφορμή για να οργανώσουν οι we.own.the.sky το μεγαλύτερο headline live της μέχρι σήμερα διαδρομής τους, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Gagarin 205, στη σκηνή του οποίου ξεδίπλωσαν τις δεδομένες αρετές που τους χαρακτηρίζουν ως μπάντα.

Οι πολύ φρέσκοι Outercamp ανέλαβαν να ανοίξουν την βραδιά λίγο μετά τις 9:00. Δεν τους είχαμε δει ξανά live ούτε είχαμε ακούσει τη μουσική τους, οπότε υπήρχε εκ των προτέρων σχετικό ενδιαφέρον για την εμφάνιση τους. Οι συνθέσεις τους που ακούσαμε ζωντανά ως προς το ύφος κινούνταν από το alternative rock μέχρι τις παρυφές του μοντέρνουmetal και αποδόθηκαν με αρκετή ενέργεια και χαρακτηριστική μουσική επάρκεια. Με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε πόσο έχουν προοδεύσει στο εκτελεστικό κομμάτι τα καινούρια εγχώρια γκρουπ. Ακόμα και όταν η μουσική τους δεν σε αγγίζει, η ικανότητα τους στο «παικτικό» σκέλος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αν αναλογιστούμε πως οι Outercamp βρίσκονται ακόμα στο ξεκίνημα τους και δεν διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, συν το γεγονός πως ένα απρόοπτο με τον ντράμερ τους ανάγκασε να παίξουν με αντικαταστάτη της τελευταίας στιγμή, τότε μπορούμε να πούμε πως το μισάωρο που έμειναν επί σκηνής το έβγαλαν αξιοπρεπέστατα.


Το περιμέναν καιρό και είχαν δουλέψει πολύ για αυτό το live οι We.own.the.sky, κάτι που δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει οποιοσδήποτε βρέθηκε στο Gagarin (το παραδέχθηκαν άλλωστε κι οι ίδιοι στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν). Ήταν εμφανές από τον ήχο, το φωτισμό, ακόμα και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (για παράδειγμα, headliners και support είχαν διαφορετικό drumset κι όχι κοινό, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις). Σε αυτά προσθέστε και τον ενθουσιασμό που συνεπαγόταν το γεγονός πως έπαιζαν για πρώτη φορά τα καινούρια τους κομμάτια και μάλιστα σε ένα ιστορικό χώρο σαν το Gagarin.

Με το εναρκτήριο First Breath από το Home να ακούγεται απότα ηχεία η μπάντα εμφανίστηκε στη σκηνή. Με το διάδοχο του, το πολύ καλό Ikigai, οι we.own.the.sky ξεκίνησαν ουσιαστικά την live απόδοση του Home. Προς στιγμή διερωτηθήκαμε αν το σχήμα θα επέλεγε να ακουστεί ο δίσκος με τη σειρά που αποτυπώνεται στο CD, για να μας λυθεί σύντομα η απορία μιας και προτιμήθηκε το νέο υλικό να αναμειχθεί με το παλιότερο τους.

Αυτό που μας έκανε θετική εντύπωση από την αρχή ήταν η ποιότητα του ήχου. Ειδικά αυτό που ακούγαμε από τα drums ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Εξίσου βάρος είχε δοθεί και στο φωτισμό, με ειδικούς προβολείς να έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του συγκροτήματος. Στα αξιοσημείωτα και η ομοιογένεια που παρουσίασε το γκρουπ, παρότι στη σύνθεση του πλέον υπάρχουν μόνο δυο από τα αρχικά μέλη.

Από τις νέες συνθέσεις προσωπικά ξεχώρισα τα Heavy Heart και The Space Between Us στα οποία προσεγγίζουν το σκληρότερο ήχο (post metal, αν προτιμάτε), κάτι που τους πάει πολύ (το καταγράψαμε άλλωστε και στην παρουσίαση του δίσκου). Φυσικά ξεχωριστές στιγμές υπήρξαν και το Youth (το αγαπημένο του Ηλία Κόκκοτου, όπως δήλωσε από μικροφώνου) με το χορωδιακό μέρος στο φινάλε τα τραγουδιέται από σύσσωμο το κοινό, καθώς και το Akai Ito, το μοναδικό με φωνητικά (ρόλο τραγουδιστή ανέλαβε ο Ηλ. Κόκκοτος), με το οποίο μάλιστα διάλεξαν να μας αποχαιρετήσουν. Τέλος, στα highlights θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το Penny for your Thoughts από το ντεμπούτο LP τους Earths Collide (2016) το οποίο δικαίως έγινε δεκτό με θέρμη από τους παρευρισκόμενους.

Ως γενικότερο συμπέρασμα από τη βραδιά, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο γεγονός πως οι we.own.the.sky έβαλαν ηθελημένα ψηλά τον πήχη και τελικώς κατάφεραν να τον υπερπεράσουν. Από εδώ και πέρα αυτή η βραδιά θα είναι ένα σημείο αναφοράς αλλά και μέτρο σύγκρισης για κάθε επόμενο εγχείρημα τους.

Κείμενο: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα