Print this page
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 04:12

Live Review: Rockwave Festival Day 2: Robbie Williams/Kovacs/Ex-Girlfriend's Perfume/Inconsistencies @ Terravibe Park, 20/6/2015

Written by 

 

To Rockwave Festival αποφάσισε φέτος, μετά από κάποιες αρκετά λανθασμένες κινήσεις, να κάνει την υπέρβαση και να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια του κλείνοντας κάποια τεράστια ονόματα που δεν είχαν επισκεφτεί ξανά την χώρα μας. Η αρχή έγινε με τους Black Keys ενώ την σκυτάλη ανέλαβε ο θαυματουργός κύριος Robbie Williams. Ο κόσμος έδειξε και στις δύο περιπτώσεις πως, όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου και με μεράκι, θα σε υποστηρίξει. Επίσης, φέτος η διοργάνωση αποφάσισε να "σπάσει" τις ημέρες του φεστιβάλ και να μην τις βάλει όλες κολλητά, πράγμα που νομίζω λειτουργεί καλά.

Inconsistencies

Έφτασα στο Terra Vibe Park αρκετά νωρίς και με χαρά ανακάλυψα πως είχε ήδη μαζευτεί αρκετός κόσμος στον χώρο. Κάποιοι για να πιάσουν σειρά στο "κάγκελο" και άλλοι για να απολαύσουν το όμορφο απόγευμα χαλαρώνοντας στο γρασίδι με τις παρέες τους. Οι Inconsistencies ανέβηκαν στην σκηνή γύρω στις 18:15, τηρώντας απόλυτα το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ο κόσμος, όπως προείπα, ήταν ήδη αρκετός, περί τις τρεις με τέσσερις χιλιάδες άτομα υπολόγισα και έτσι η μπάντα από την Αθήνα έπαιξε μπροστά σε ένα ικανοποιητικό αριθμό ανθρώπων (ο οποίος αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα) για πρώτο act του φεστιβάλ. Έξι άτομα στην σκηνή, μας παρουσίασαν κομμάτια από το φρέσκο E.P. τους "When Everything Must Go" αλλά και ένα καινούριο τους τραγούδι. Το κοινό έδειχνε να διασκεδάζει ενώ μέσα σε αυτό παρατήρησα πως υπήρχαν και κάποιοι fans των Inconsistencies οι οποίοι γνώριζαν και τραγουδούσαν κάποια από τα κομμάτια τους. Η κορυφαία στιγμή της εμφάνισης τους ήταν η πολύ καλή διασκευή στο "Summer of '69" του Bryan Adams η οποία βοήθησε και τον κόσμο που δεν γνώριζε την μπάντα τόσο καλά, να ακολουθήσει τους ρυθμούς της. Οι ίδιοι φάνηκαν να το διασκεδάζουν, όπως και το σύνολο του κόσμου, οπότε μπορούμε να πούμε πως ήταν μια πολύ καλή επιλογή για την συγκεκριμένη ημέρα!

 Ex-Girlfriend's Perfume

Μετά από μια μικρή διακοπή και ενώ ο χώρος μπροστά από το μεγάλο stage του TerraVibe γέμιζε από κόσμο, εμφανίστηκαν οι Ex-Girlfriend's Perfume. Μια μπάντα με γυναικεία φωνητικά που κυμαίνεται κάπου μεταξύ του Funk και της pop με λίγα ska στοιχεία. Δυστυχώς, προσωπικά, δεν μου τράβηξαν την προσοχή μιας και θεώρησα πως ο ήχος τους δεν έχει κάτι που να τους ξεχωρίζει από αντίστοιχες μπάντες. Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν κακοί, απλώς ίσως να προτιμούσα έναν πιο pop καλλιτέχνη στην θέση τους. Ο κόσμος, από την άλλη, περνούσε καλά οπότε, όλα καλά.

KOVACS

H KOVACS και η μπάντα της, ανέλαβε τον ρόλο να μας κρατήσει συντροφιά καθώς το απογευματάκι μετατρεπόταν σε μια όμορφη καλοκαιρινή νύχτα. Πλέον ο κόσμος ήταν πολύς και η ανυπομονησία για την εμφάνιση του Βρετανού popstar ήταν έκδηλη. Αν και προσωπικά, καταλαβαίνω τον λόγο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τραγουδοποιός, δεν με κέρδισε ούτε στιγμή. Το set της περιείχε δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές, μεταξύ των οποίων "έπιασα" το "Diamonds Are Forever" από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας James Bond. Μπορώ να πω όμως πως το κοινό φάνηκε να περνάει καλά, οπότε, η προσωπική μου άποψη περισσεύει.

 Robbie Williams

Το ρολόι μου έδειχνε 22:25 όταν από τα ηχεία του χώρου άρχισε να ακούγεται μια μελωδία που στην Ελλάδα έχει συνδεθεί με τα πολιτικά δρώμενα. Ο λόγος για το "Carmina Burana" με την διαφορά πως οι στίχοι είχαν αλλάξει ώστε οι γυναικείες φωνές να τραγουδούν με την γνωστή μελωδία, το όνομα του Βρετανού Super Star. Ένα video wall μας ρωτούσε αν είμαστε έτοιμοι και ο Robbie βγήκε στην σκηνή, μπροστά σε 30.000 κόσμο, ενώ οι πρώτες νότες του "Let me entertain you" είχαν πάρει τη σκυτάλη.

"Hello Athens, my name is Robbie Williams and for the next two hours your ass is mine!" τα πρώτα λόγια του κυρίου Williams. Το είπε και το έκανε: Για τις επόμενες δύο ώρες, το κοινό είχε παραδοθεί στα έμπειρα χέρια του κακού παιδιού της Βρετανικής pop. Είχαμε την τύχη να δούμε τον Robbie Williams στο συγκεκριμένο tour, στο οποίο δεν προωθούσε ουσιαστικά κάποιο άλμπουμ και έτσι είχε περισσότερο τον χαρακτήρα ενός best of πάρτι!

Και τι δεν έκανε ο Robbie. Έπαιξε όλα του τα hits (εκτός από το Strong), ανέβασε μια όμορφη κοπέλα στην σκηνή με την οποία χόρεψε, τραγουδώντας το Candy πίσω από μια οθόνη που είχε στηθεί και την οποία το ανάλογο visual τους εμφάνιζε σαν να είναι ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι (ιδέα ολίγον τι δανεισμένη από την περσινή περιοδεία των Pet Shop Boys), κάλεσε στην σκηνή τον πατέρα του (!!!) με τον οποίο και έκανε ένα ντουέτο αφιερωμένο στην γιορτή του πατέρα, ενώ απέδωσε φόρο τιμής στην, προφανέστατα, μεγάλη του επιρροή, τον Freddie Mercury διασκευάζοντας δύο κομμάτια των Queen κατά τη διάρκεια του δίωρου show. To πρώτο ήταν το We Will Rock you, το οποίο και τραγούδησε στις αρχές της συναυλίας, ενώ αργότερα ήρθε η ώρα του Bohemian Rhapsody που τραγούδησε με την βοήθεια των Queen που "έπαιζαν" στο τεράστιο videowall της σκηνής. Όταν διασκεύασε το δεύτερο, ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν έκδηλος.

 Αυτές δεν ήταν οι μόνες διασκευές που έκανε ο Robbie καθώς ακούσαμε μια acapella εκδοχή ενός τραγουδιού του R. Kelly (αν δεν κάνω λάθος), το "Royals" της νεαρής pop star Lorde και το Wonderwall των Oasis, το οποίο τραγούδησε παρέα με το κοινό αστειευόμενος πως το έχει γράψει αυτός (πείραγμα στους Oasis και τον Liam Gallagher το οποίο κρατά χρόνια). Επίσης, έκανε ένα πέρασμα από το "I still haven't found what I'm looking for" των U2 ενώ όταν τραγούδησε το "Kids", κομμάτι που κυκλοφόρησε ως ντουέτο με την Kylie Minogue, η μπάντα του έπαιζε το θέμα του "Whole Lotta love".

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του show ήταν όταν ο Robbie Williams μας ενημέρωσε πως λίγο πριν βγει στην σκηνή, του είπαν πως το "Me And My Monkey" είχε γίνει επιτυχία μόνο στην Ελλάδα και πως έμαθε για κάποιο petition που έκαναν οι Έλληνες fans του μέσω facebook ώστε να τον πείσουν να το παίξει στην Αθήνα. Πράγμα το οποίο έκανε, δίνοντας συγχαρητήρια στην μπάντα του μετά το πέρας του κομματιού για το γεγονός πως το έπαιξαν τέλεια δίχως να το έχουν προβάρει.

Μεγάλος Robbie! 

Φωνητικά, βρέθηκε σε τρομερή φόρμα. Πως θα μπορούσε αλλιώς; Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους live τραγουδιστές παγκοσμίως και ίσως τον πιο χαρισματικό performer εκεί έξω αυτή τη στιγμή. Η επικοινωνία του με το κοινό, μοναδική (όπως είναι σε όλη τη καριέρα του), η ειλικρίνεια του σπάει τα στεγανά του pop star χωρίς να γκρεμίζει τα τείχη που τον χωρίζουν με το κοινό. Η μπάντα του, φυσικά, καταπληκτική και ο ήχος σε πολύ καλά επίπεδα.

Αφού λοιπόν χόρεψε σαν τρελός, άλλαξε τρεις φορές ρούχα (μάλιστα βγαίνοντας και με φούστα όπως έκανε παλιότερα και δείχνοντας μας τα εσώρουχα του), αστειεύτηκε με το κοινό, μας ρώτησε αν μπορεί να είναι ο γιος μας για μια νύχτα, μας έβαλε να πούμε χρόνια πολλά στο παιδί του σε live βίντεοκλήση και αφού ενημέρωσε τις κοπέλες πως η γυναίκα του είναι σπίτι και πως αυτός μένει στο Μεγάλη Βρετάνια, "Απέναντι από την πλατεία που διαδηλώνει ο κόσμος", ο Robbie Williams μας καληνύχτισε λέγοντας μας πως θα επιστρέψει στην Αθήνα σε 18 μήνες...

Χθες παρακολουθήσαμε, ίσως, την συναυλία της χρονιάς. Ο Robbie Williams είναι ένας world class performer στέλνοντας για ύπνο κάποιους Black Keys δείχνοντας πως "επαγγελματισμός" δεν σημαίνει "παίζω με το ζόρι για να καλύψω τον χρόνο που λέει το συμβόλαιο μου". Αυτό είναι ένα show και ο Robbie το κατέχει το άθλημα, ακόμα και σήμερα που η καριέρα του δεν είναι και στα ντουζένια της.

Ανυπομονώ για την επόμενη του επίσκεψη!

Υ.Γ.

Συγχαρητήρια στο Rockwave για την ολοένα και καλύτερη κατάσταση του χώρου της Μαλακάσσας αλλά και για την πολύ καλή διοργάνωση του συγκεκριμένου event.

 

 Κείμενο: Αντώνης Κωνσταντάρας /

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Αντώνης Κωνσταντάρας

Latest from Αντώνης Κωνσταντάρας

Related items