Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 13:27

Ο Jello Biafra για τον Donald Trump

Written by 

O θρυλικός frontman των Dead Kennedys, Jello Biafra συνόδευσε τους Napalm Death στη σκηνή του Slim στο Σαν Φρανσίσκο, στις 6 Μαΐου για να τραγουδήσει το κλασικό Nazi Punks fuck off των DK. Βίντεο από την εμφάνισή του μπορεί να δει κανείς παρακάτω.

O Biafra, ο οποίος έχει εμφανιστεί στην «πίστα» με τους Napalm Death αρκετές φορές στο παρελθόν, εξήγησε στο ακροατήριο ότι το μήνυμα του τραγουδιού έχει αποκτήσει ένα νέο νόημα κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016. Αφού αρχικά την «έπεσε άσχημα» στην οργάνωση The Tea Party (ας πούμε ότι είναι μια βαθειά σκοταδιστική οργάνωση για την δήθεν υπεράσπιση των “αξιών” των ΗΠΑ) χαρακτηρίζοντας την ως μια απόλυτα ρατσιστική, είπε-μεταξύ άλλων-: «Σήμερα αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο στο Tea Party» κατηγορώντας τους ότι με κάμποσα δολάρια κάνουν πως δε βλέπουν το προφανές. Ότι.. « Ένας γ$%^% ρατσιστής δε παύει να είναι ένας γ&&^% ρατσιστής. Και ποιός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτός ο τύπος; ... Αν γνωρίζετε κανέναν που να λέει.. "Ναι, μου ψιλοαρέσει ο Τράμπ”, μιλήστε τους. Μην τσακωθείτε, επικοινωνήστε και εξηγείστε γιατί είναι πρόβλημα να κάνεις τον Τράμπ, τον Τράμπ-ισμο, τον ρατσισμό δηλαδή, να μοιάζει “cool»

Σίγουρα, ανεξάρτητα από τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός αυτό που πρέπει να αναγνωριστεί στον Jello, είναι ότι ποτέ του δεν κρύφτηκε και πότε δεν έπαψε να παλεύει για αυτά που πιστεύει. Το δείχνει αυτό με κάθε ευκαιρία, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του. Και αυτό από μόνο του αξίζει αναγνώρισης.

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα